Ułatwienia dostępu

Fundacja Rozwoju Edukacji Empatycznej

2025

Nazwa projektu

Innowacja: Księga smaków – Przepisy , które łączą

Podstawowe informacje o projekcie

Cel projektu

Stworzenie książki kucharskiej: “Księga smaków” w trzech wersjach: ETR, AAC, język prosty, z uwzględnieniem potrzeb sensorycznych dzieci. 

“Dziennik smaków” dla dzieci.

Proste instrukcje dla użytkowników.

Okres realizacji projektu

Lider projektu i partnerzy

Fundacja FREE

Zadania, które będą realizowane w ramach projektu

Grupy docelowe

Dzieci w wieku przedszkolnym, dzieci w wieku szkolnym, nauczyciele i nauczycielki prowadzące zajęcia kulinarne, asystenci i asystentki osób z niepełnosprawnościami, terapeuci i terapeutki, rodzice i opiekunowie.

Główne rezultaty projektu

Wartość projektu / dofinansowania

Projekt sfinansowany / dofinansowany przez: